Kabeljauw met biermousseline

Kabeljauw met biermousseline

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de veldsla en verwijder de wortels. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en laat mooi bloemen. Passeer door de roerzeef. Werk de puree af met zure room en 100 gr geklaarde boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

  2. Vouw de kabeljauwhaasjes dubbel. Kruid met peper en zout. Breng het bier aan de kook in een braadpan van 22 cm breedte. Leg de kabeljauwhaasjes erin en laat op een zacht vuur garen. Bedruip de vis regelmatig met het bier.

  3. Haal de gare vis uit de ‘bouillon’ en giet deze in een sauspan. Dek de vis af en hou warm.

  4. Klop de eidooiers los in een conische pan en voeg 1 dl bierbouillon toe. Klop schuimig op een zacht vuur. Voeg er straalsgewijs 250 gr geklaarde boter aan toe totdat de eidooiers een mousse-achtige structuur hebben. Blijf steeds kloppen tot de saus gebonden is. Zo bekom je een smeuïge biermousseline. Kruid met peper en zout. Werk af met het citroensap.

  5. Serveer de vis en puree op het bord. Werk af met een toefje waterkers en een streepje mousselinesaus.