Kastanjechampignons gevuld met knolselderijpuree

Kastanjechampignons gevuld met knolselderijpuree

Allergenen

Selder , Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de ovengrill.

  2. Borstel de champignons schoon en trek de steeltjes eruit. Doe de hoedjes in een ovenschaal. Besprenkel de champignons met olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Gril de champignons aan beide zijden in 3 à 5 minuten gaar.

  3. Schil de aardappelen en de knolselder en snij beide in stukjes. Kook ze gaar in de groentebouillon, waaraan je een takje tijm hebt toegevoegd. Giet de groenten af en laat uitdampen.

  4. Rits de tijmnaaldjes los en snij de salieblaadjes in fijne reepjes. Pel de teentjes look en hak fijn.

  5. Smelt de boter en voeg de fijngehakte knoflook toe. Voeg daarna melk, tijm en salie toe. Laat een paar minuten trekken en voeg dan de aardappel en knolselderblokjes toe. Stamp tot puree, roer het ei erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  6. Voeg, als de puree te droog is, nog wat warme melk toe. Schep de puree in een spuitzak. Vul de champignonhoedjes ermee en bestrooi met gratinkaas. Laat ze kleuren onder de grill. Serveer onmiddellijk.