Kip-currybal met rijstkorst

Kip-currybal met rijstkorst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de prei en snipper fijn. Pel de ui en snipper fijn. Spoel de appel, snij in 2, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes. Snij de ananas in kleine stukjes.

  2. Kook het zakje rijst zoals aangegeven op de verpakking. Haal uit het water, laat uitlekken en afkoelen.

  3. Meng het kippengehakt met de prei, ui, ananas en appel. Voeg het ei toe en breng op smaak met het kerriepoeder peper, zout en kokospoeder. Meng goed.

  4. Maak balletjes van 30 à 40 gr per stuk en zet in de koelkast tot de afwerking.

  5. Fouettez les blancs. Passez les boulettes de hachis dans les blancs, puis dans le riz cuit refroidi. Pressez bien et gardez au réfrigérateur.

  6. Sauce : faites cuire le lait de coco avec le curry. Salez et poivrez.

  7. Faites cuire les boulettes de hachis pendant environ 4 à 5 minutes dans la graisse de friture à 180°C.

  8. Garnissez l’assiette de sauce et disposez les boulettes par-dessus.