Kipfilet met paprika, appel, curry en rijst

Kipfilet met paprika, appel, curry en rijst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien, halveer, en snij de helften vervolgens in plakjes.

  2. Smelt een klontje boter in een wokpan. Strooi 3 koffielepels currypoeder in de pan en roer los. Voeg de plakjes ui toe en laat garen.

  3. Snij de kipfilet in dunne plakjes. Giet een beetje olijfolie in een kom en meng met 2 koffielepels currypoeder. Voeg de kipreepjes toe en meng goed. Zet de kom minstens 30 minuten in de koelkast en laat de kip goed marineren.

  4. Snij de paprika’s in 2 en verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snij in repen en snij de schil van de stukken paprika met een scherp mes.

  5. Snij de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appelstukken in de breedte in stukjes. Doe de appelstukjes in een kom en bestrooi met goed wat kaneel. Meng en giet bij de ondertussen gare plakjes ui.

  6. Voeg de paprika’s toe en meng. Zet het deksel op de pan en laat gedurende maximum 10 minuten stoven.

  7. Kook ondertussen de builtjes rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Haal de beetgare groenten uit de pan. Smelt een klontje boter in dezelfde pan en voeg de kipblokjes toe. Bak ze knapperig bruin. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de groenten bij de gebakken kip en meng.

  10. Vul een kopje met de gekookte rijst en stort uit op het bord.

  11. Schik de mengeling van kip en groenten erbij en serveer.