Klassiek opgevulde tomaat met tomatensaus

9fc9b6c3d784360f6f1b0a6949c8ad793ed77ddba0731a2eb11ffc4fefc275f1.jpg

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de tomaten en snij het hoedje eraf. Hol de tomaten uit met een lepel. Kruid met peper en zout.

  2. Doe het vruchtvlees samen met de blaadjes basilicum, tomatenpuree en 1 el olijfolie in een pan en laat op een zacht vuurtje garen. Kruid met peper en zout.

  3. Mix de saus.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, geperste look en gehakte peterselie.

  6. Vul de tomaten op met het gehakt, kruid met peper en zout en zet het hoedje terug op de tomaten.

  7. Besprenkel een vuurvaste schotel met olijfolie en plaats de tomaten in de ovenschotel. Besprenkel met wat olijfolie.

  8. Bak 30 à 40 min in de voorverwarmde oven.

  9. Serveer de tomaten met de tomatensaus. Werk af met wat fijngesnipperde basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit