Knolselder met balletjes van ons ‘bonneke’

Knolselder met balletjes van ons ‘bonneke’

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de knolselder en snij in dobbelstenen.

  2. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Voeg ½ van de peterselie bij het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Rol balletjes van het gehakt.

  6. Smelt 3 el boter in een kookpot. Bak de balletjes aan alle zijden mooi bruin. Haal ze uit de kookpot.

  7. Bak de ui glazig in dezelfde kookpot.

  8. Roer de knolselderblokjes en balletjes eronder. Voeg 3 dl water toe. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  9. Voeg het sap van ½ citroen, de laurierblaadjes en de selderblaadjes toe.

  10. Laat het geheel 15 à 20 min stoven onder deksel.

  11. Meng 10 g bloem met 30 ml koud water tot een gladde massa.

  12. Haal de knolselder van het vuur en roer het water met de bloem eronder.

  13. Zet op het vuur en laat doorkoken om het geheel te binden. Voeg extra citroensap toe, indien nodig.

  14. Werk af met de overige platte peterselie. Serveer met gekookte patatjes.