Knolseldertagliatelle met puttanescasaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de knobbels van de knolselder, snij hem middendoor en nadien in sneden van 1,25 cm dik. Snij nu dunne slierten die lijken op tagliatelle van ± 1 mm met een dunschiller of mandoline.

  2. Meng ze in een diepe kom met water en citroensap om te voorkomen dat ze verkleuren. Zet opzij tot gebruik.

  3. Saus: verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Voeg het chilipoeder toe. Pel de uien en teentjes look. Snipper beide fijn. Voeg eerst de gesnipperde ui en look toe, vervolgens de kappers, de olijven en als laatste de tomaten.

  4. Stoof alles aan gedurende 20 minuten op een matig vuur. Roer regelmatig; alle ingrediënten moeten een beetje in elkaar versmolten zijn. Kruid met peper en zout.

  5. Breng een diepe pan met water aan de kook.

  6. Giet het citroenwater af en kook de knolselderlinten een 5-tal minuten tot ze al dente zijn of zacht (naar keuze). Je kan de knolselderpasta ook rauw eten.

  7. Schik de knolseldertagliatelle in een diep bord. Giet de saus erover en werk af met kappertjes en zwarte olijven. Snipper de platte peterselie fijn en strooi over de saus. Werk eventueel af met Parmezaanse kaas.