Koekjes met bittere chocolade en sinaas

03886df488868ea95da2b4c1f1cc185d28a91ceff2c08811c82953f84449dc5a.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Doe de bloem samen met het bakpoeder, de havervlokken en suiker in de mengkom van de keukenmachine. Meng op lage snelheid met het K-hulpstuk.

  3. Snij de malse boter in blokjes. Voeg deze per stuk toe onder voortdurend mengen. Breek het ei erboven en laat meedraaien.

  4. Zet de snelheid hoger en meng tot een homogeen vast deeg.

  5. Hak de chocolade in stukjes. Voeg samen met de helft van de zeste bij het deeg en meng.

  6. Verpak het deeg in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  7. Rol balletjes van het deeg. Schik ze met voldoende ruimte tussen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Druk de balletjes plat tot schijfjes van gelijke grootte. Werk de schijfjes af met een mespunt zeste.

  8. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

  9. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit