Kreeft met gepekelde tomaat, kreeftenmayonaise en kruidensla

Selder , Schaaldieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de sjalot en snij in Was de selder en snij in grove stukken.
-
Smelt wat boter in een steelpan en bak de sjalot en selder 1 min.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort en al roerend meebakken.
-
Blus met de kreeftenfond.
-
Breng het geheel aan de kook en laat zonder deksel ¾ inkoken (¾ van de massa moet verdampen).
-
Zeef en laat volledig afkoelen.
-
Voeg 50 ml van de afgekoelde kreeftenbouillon bij de mayonaise en meng goed. Bewaar koud in een spuitzak.
-
Breng water aan de kook.
-
Snij met de punt van een scherp mes een kruis in de onderkant van elk kerstomaatje.
-
Dompel de tomaatjes per kleur in het kokende water tot het velletje scheurt.
-
Haal ze uit het water en leg onmiddellijk in water met ijs. Laat kort afkoelen en giet af. Pel de tomaten.
-
Meng de witte wijnazijn, suiker, maïsolie en een snuifje zout.
-
Leg de tomaten in de dressing. Roer ze voorzichtig om en laat 10 min trekken.
-
Haal het vlees uit de kreeften en snij in kleinere stukken.
-
Meng de tuinkers, kervel, waterkers en dille tot een kruidensla.
-
Besprenkel met enkele lepels van de tomatendressing. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer ½ kreeft per persoon met de gepekelde kerstomaten en enkele toefjes kreeftenmayonaise. Werk af met de kruidensla, zwarte peper en fleur de sel.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven