Labneh met granaatappel, verse kruiden en gegrilde lamskotelet

Labneh met granaatappel, verse kruiden en gegrilde lamskotelet

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Snipper het chilipepertje fijn. Klop de pitten uit de granaatappel.

  2. Labneh: meng de yoghurt met het zout en 2 teentjes geperste look. Bekleed een zeef of een vergiet met een natte schone linnen doek en schenk de yoghurt erin. Plaats boven een kom en zet in de koelkast. Laat 12 uur uitlekken.

  3. Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een hete pan. Plet de geroosterde zaadjes in de vijzel.

  4. Schraap met een lepel de uitgelekte yoghurt (labneh) uit het doek. Meng de gemalen zaadjes, suiker, chilipeper en granaatappelpitjes van 1/2 ganaatappel er voorzichtig door.

  5. Rol er met vochtige handen balletjes van. Rol ze door de verse kruiden. Plaats in de koelkast.

  6. Dressing: klop de ingrediënten door elkaar met 1 eetlepel water. Breng op smaak met peper en zout en 1 teentje look.

  7. Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze aan beide zijden goudbruin en gaar.

  8. Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de dressing. Schik de lamskoteletjes en labneh ernaast.

  9. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitten en verse kruiden en serveer.