Lamsschenkel met gedroogde vruchten en noten

Lamsschenkel met gedroogde vruchten en noten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de uien en snipper fijn.

  3. Hou enkele blaadjes koriander apart en snij de rest van de blaadjes samen met de steeltjes fijn.

  4. Verwarm 2 el olie in de tajine en bak de lamsschenkels aan alle zijden goudbruin. Haal het vlees uit de tajine.

  5. Stoof de uien erin aan op een zacht vuur, overgiet met 25 cl water en leg het vlees erbij.

  6. Voeg ras el hanout, saffraan, kaneel, komijn en espelettepeper toe. Kruid met zeezout en breng aan de kook.

  7. Laat 30 min afgedekt stoven.

  8. Voeg de gedroogde vruchten toe.

  9. Zet nog 1 à 1,5 u in de oven, tot het vlees gaar is.

  10. Bak intussen de amandelen goudbruin in 1 el olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  11. Voeg de amandelen en fijngesneden koriander toe en plaats nog 10 min in de oven.

  12. Werk af met korianderblaadjes en serveer met couscous.