Lenterolletje met spek, komkommer, wortel en pesto

1db12f59023c8bf49157e3ee45460af321064f0ff484cfd5f29caef479fda341.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de pijnboompitten al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof.

  2. Snij de komkommer met een dunschiller in linten, tot aan de zaadlijsten.

  3. Schil de wortel en snij in julienne.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika en snij in julienne.

  5. Meng de mascarpone met de groene pesto.

  6. Emondeer de smaaktomaat. Verwijder het kroontje en snij onderaan kruislings in. Dompel 10 sec onder in kokend water en verfris met ijskoud water. Verwijder de pel. Snij de tomaat in 4 en verwijder de pitjes.

  7. Snij het vruchtvlees in blokjes en roer voorzichtig onder het mascarponemengsel. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  8. Leg een stuk plastic folie op het werkoppervlak en leg er 5 komkommerlinten naast elkaar op. Laat ze licht overlappen.

  9. Beleg de rechthoek van komkommer aan de onderkant met 4 sneden spek.

  10. Verdeel de wortel- en paprikajulienne, enkele blaadjes sla en de geroosterde pijnboompitten erover en rol strak op met behulp van de plastic folie.

  11. Snij de rol in 3 kleinere stukken. Maak op deze manier nog 3 rollen.

  12. Serveer met de mascarponedipsaus en enkele takjes rucola.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit