Springrolls met Charentaismeloen, wortel, basilicum en spek

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • ½ charentaismeloen
  • 15 rijstvellen
  • 100 g Spar ontbijtspek
  • 8 wortels
  • 100 g sojascheuten
  • 6 lente-uitjes
  • sushi-azijn
  • ½ bosje basilicum
Recept
  1. Warm de oven voor op 160°C.
  2. Leg het ontbijtspek op bakpapier op een bakplaat.
  3. Bak krokant gedurende ± 15 min in de voorverwarmde oven.
  4. Haal uit de oven en dep droog op keukenpapier.
  5. Schil de wortelen. Snij de wortelen en lente-uitjes in fijne balkjes. Breng op smaak met sushi-azijn, peper en zout.
  6. Schil de Charentaismeloen en snij in fijne reepjes.
  7. Dompel elk rijstvel kort onder in lauwwarm water, tot het zacht en plakkerig aanvoelt. Leg op een vochtige, schone handdoek.
  8. Schik de groentjes, de meloen en het spek in het midden van het rijstvel. Werk af met blaadjes basilicum en rol op als een loempia.
  9. Snij de springroll in 2 om te serveren.
< naar recepten