Lenterolletjes met krab, gehakt en cashewnoten

Lenterolletjes met krab, gehakt en cashewnoten

Allergenen

Schaaldieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng 1 dl water aan de kook en roer het varkensgehakt hierin los tot het gaar is. Giet door een zeef.

  2. Snipper de koriander fijn. Pel de sjalot en look en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snij fijn.

  3. Bak de sjalot, look en chilipeper glazig in wat arachideolie.

  4. Voeg de suiker, sojasaus, sesamolie en vissaus toe. Laat 1 min koken.

  5. Haal van het vuur en roer het gehakt, de uitgelekte krab en de koriander erdoor.

  6. Hak de cashewnoten fijn en rooster goudbruin in een pan zonder vetstof.

  7. Kook de rijstvermicelli gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel volledig koud.

  8. Week de rijstvellen per stuk 30 sec in koud water tot ze zacht worden.

  9. Haal uit het water en leg open op het werkoppervlak.

  10. Leg wat rijstvermicelli, gehaktmengeling en rauwkostmix in het midden van elk rijstvel. Rol het rijstvel op en vouw halfweg de zijkanten naar binnen. Rol, strak, verder op en bewaar op een vochtige keukenhanddoek tot gebruik.

  11. Serveer met zoetzure saus.