Makreelsalade met appel en ei

Makreelsalade met appel en ei

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren 7 minuten; zo is het eiwit gestold en het eigeel net niet. Laat schrikken onder koud water.

  2. Pel de ui en snij in flinterdunne ringen.

  3. Was de appelen en snij ze in partjes, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes, besprenkel met citroensap.

  4. Snij de olijven doormidden.

  5. Leg de rucola 5 minuten in ijskoud water met enkele ijsblokjes. Zwier droog.

  6. Verwijder vel en graten van de makreel en trek de vis in stukjes.

  7. Pel de eieren en snij ze in 4.

  8. Verdeel de rucola over de borden, strooi de kappertjes en olijven erover en besprenkel met olijfolie.

  9. Schik de appelstukjes, makreel, eieren en uiringen erop. Breng op smaak met peper en zout.