Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Koekjes: roer de zachte boter romig en meng suiker, bloemsuiker en amandelmeel erdoor. Breek het eitje erover en meng kort. Voeg een snuif zout toe en zeef de bloem erover.

  3. Spatel de bloem door het mengsel maar kneed niet.

  4. Druk het deeg op bakpapier tot een rechthoek en laat 15 min rusten in de koelkast.

  5. Leg er een vel bakpapier bovenop en rol uit tot 3 mm dikte.

  6. Steek rondjes uit het deeg en prik er gaatjes in met een vork. Schik op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  7. Bak de koekjes goudbruin en gaar in 8 à 10 min. Laat afkoelen op een rooster.

  8. Ganache: doe de room samen met de suiker en de honing in een steelpan en breng aan de kook.

  9. Voeg de chocolade toe en laat smelten. Roer stevig. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  10. Vulling: breng het water met de suiker aan de kook.

  11. Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze uit en voeg bij het suikermengsel.

  12. Klop de eiwitten stijf in een schone kom en voeg de suikersiroop dan straalsgewijs toe. Blijf kloppen tot het mengsel afkoelt.

  13. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit eiwitschuim op de koekjes.

  14. Lepel de afgekoelde ganache erover en laat opstijven in de koelkast.