Mosselen en garnaaltjes met parelcouscous en ratatouille

074142c886d6b484f95bd3d3628a8dc82696c96abe85e9fc05064154a527b8af.jpg

Allergenen

Schaaldieren, Gluten, Lactose, Melk, Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de parelcouscous beetgaar en hou apart.

  2. Pel de sjalotten en snipper fijn. Pel de teen look.

  3. Reinig de verschillende groenten en snij in kleine brunoise. Hou alles apart.

  4. Stoof de sjalotten aan in olijfolie, pers de teen look hierin uit en laat kort meestoven.

  5. Voeg de brunoise van paprika’s en courgette toe en laat kort meestoven.

  6. Voeg de brunoise van tomaat toe en werk af met peper en zout.

  7. Voeg de gekookte parelcouscous toe en warm alles samen op.

  8. Reinig de mosselen door ze meermaals te wassen met koud water.

  9. Stoof de mosselen aan in een ruime kookpot met een klein scheutje witte wijn. Schud enkele malen op. Hou apart wanneer ze open zijn.

  10. Giet de jus van de mosselen en garnalenof kreeftenbouillon samen en voeg een kl tomatenpuree toe.

  11. Doe de saffraan erbij en laat het ± 15 min zachtjes koken. Kruid met peper en zout.

  12. Mix, net voor het opdienen, de zure room met een staafmixer door de saus.

  13. Leg de parelcouscous met ratatouille in het midden van het bord. Schik daarop de garnaaltjes en mosseltjes. Werk af met de schuimige saus en wat peterselieplukjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit