Mosselen op Spaanse wijze

Allergenen

Melk , Weekdieren , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.

  2. Pel de look en ui. Pers de look fijn. Snij 1 ui in ringen en snipper de andere ui fijn.

  3. Verhit wat arachideolie in een mosselpot en bak de uiringen glazig.

  4. Voeg de mosselen toe en blus met witte wijn. Breng aan de kook onder deksel.

  5. Schud na enkele min op. Laat nog 2 min verder koken, of tot de mosselen opengaan.

  6. Haal van het vuur en zeef de mosselen. Bewaar het mosselvocht.

  7. Verwijder telkens de schelphelft waar de mossel niet aan vasthangt.

  8. Verhit arachideolie in een braadpan. Bak de ui en look glazig. Bak het gerookt paprikapoeder en de pilipili al roerend 1 min mee. Voeg de bloem toe en roer goed om. Voeg de passata toe.

  9. Blus met 250 ml mosselvocht en laat enkele min doorkoken.

  10. Breng op smaak met zout en citroensap.

  11. Verlaag het vuur na kooktijd en voeg de mosselen toe. Laat 1 min mee opwarmen in de saus.

  12. Werk af met fijne stukjes ham, geraspte manchegokaas en fijngehakte peterselie.

  13. Serveer met pasta, brood of rijst.