Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Gluten , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortel en de daikon. Snij de daikon in de lengte in lange plakken. Hak de plakken in fijne reepjes. Snij de wortel in rondjes.

  2. Los het zout en de suiker op in het warme water. Roer de witte wijnazijn erdoor.

  3. Doe de wortelrondjes en daikonreepjes in een bokaal. Overgiet met de azijnoplossing tot alles onder staat. Sluit de bokaal af en plaats minstens 1 uur in de koelkast voor gebruik.

  4. Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en snij in kleine stukjes.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Pel de look en pers de teentjes. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Snij het citroengras in de lengte middendoor. Haal de zachte kern eruit. Plet het citroengras met een zware pan en snij in flinterdunne ringetjes.

  7. Klop het ei los in een kom. Voeg vlees, scampi’s, look, gember, lente-ui, sojasaus, vissaus, panko en fijngesneden citroengras toe. Meng met natte handen stevig door elkaar.

  8. Vorm een klein koekje van het mengsel en bak dat gaar in olie. Proef of de smaak goed zit en voeg zonodig peper en zout toe.

  9. Vorm hamburgers van ± 50 gr van het mengsel en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  10. Bestrijk de hamburgers met sesamolie voor de smaak, en bak in arachideolie of op de BBQ goudbruin en gaar.

  11. Serveer de hamburgers tussen de broodjes met flink wat uitgelekte zoetzure groenten en chilisaus.