Oosterse gehaktbal PT30M 4 porties 300 g Spar scampi's halve sap van een halve limoen 1 el sesamolie 1 verpakking panko 2 lente-uitjes 1 zeste van limoen 1 el gember 300 g gemengd gehakt (rundvarken) 50 ml arachideolie 1 teentje knoflook 1 el korianderbolletjes 100 g Spar sojascheuten 1 ui 1 koffielepel citroengras 1 el sojasaus

Oosterse gehaktbal

8330cc33ff45c32380c05c1837db0da2cbb1706513365e4a58ee36441048e27e.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Hak de scampi’s fijn.

  2. Pel de ui en het teentje look en snipper fijn.

  3. Reinig de lente-uitjes en snij in fijne ringen.

  4. Schil de gember en rasp fijn. Hak de korianderblaadjes fijn. Snij het citroengras in fijne stukjes.

  5. Meng de fijngesnipperde ui, lente-ui, look, gember, korianderblaadjes, limoenzeste en -sap onder het gehakt en de fijngehakte scampi’s.