Opgevulde artisjok

aff2e3a45d6b08b8cbd639cca363d6231d4e7e2b9278d7f43b30f3a19dc64b2d.jpg

Allergenen

Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breek de steel van de artisjok. Zo heb je meteen de buitenste, niet-eetbare blaadjes mee.

  2. Breng een grote pot water met zout aan de kook met het sap van 1 citroen.

  3. Kook de artisjokken in ± 45 min gaar. Plaats een kleiner deksel dan de kookpot of bord op de artisjokken om ze onder water te houden.

  4. Haal de artisjokken uit het water en laat ze uitlekken en afkoelen.

  5. Dressing: pel de look en rasp fijn. Meng met de mosterd, azijn en olie. Voeg 1 kl koud water toe om de dressing mooi homogeen te houden.

  6. Snij de avocado middendoor en verwijder de pit en pel. Snij de gekookte aardappelen en de avocado in blokjes.

  7. Snipper de bieslook fijn. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Voeg de bieslook, lente-ui en hespblokjes toe aan de aardappel- en avocadoblokjes. Besprenkel met limoensap en kruid met peper en zout.

  8. Verwijder de binnenste blaadjes en het haar van de artisjokken.

  9. Vul de holte op met de salade.

  10. Besprenkel met de dressing, ook tussen de blaadjes.

  11. Werk af met wat fijngesneden bieslook.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit