Paprikasoep met kruidenkaas en chorizoballetjes

bf8bd8b24306009cef3fd8d367741bfe6de21373c835562c2f941982c72e9227.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chorizoballetjes: snij de sneetjes chorizo in heel kleine stukjes.

  2. Doe het kippengehakt en de fijngesneden chorizo in een mengkom.

  3. Voeg het ei en het paneermeel toe. Kruid met zout en peper. Meng alles tot een egaal vleesmengsel.

  4. Rol balletjes van het vleesmengsel van 1,5 cm grootte. Leg op een schaal.

  5. Pel de uien en teentjes look. Snij ze grof.

  6. Spoel de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snij eveneens grof.

  7. Smelt de boter in een hoge kookpot en stoof de uien, look en paprikastukjes aan in de hete boter tot ze bijna gaar zijn. Roer regelmatig.

  8. Kruid met het curry- en paprikapoeder. Roer alles om en giet de witte wijn erbij. Laat alles even pruttelen.

  9. Maak een kruidentuiltje en bind alles samen met een keukentouw. Doe het kruidentuiltje bij de andere ingrediënten en hang het keukentouw vast aan een oor van de kookpot.

  10. Giet de kippenbouillon bij de gestoofde groenten en laat alles 20 à 25 min op een zacht vuur pruttelen.

  11. Bak ondertussen de chorizoballetjes goudbruin in een klontje boter.

  12. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad.

  13. Zeef de soep om alle velletjes van de paprika’s te verwijderen.

  14. Schep de chorizoballetjes (zonder het braadvet) in de gezeefde soep en laat nog wat garen.

  15. Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.

  16. Schep de soep in kommetjes en werk af met een quenelle kruidenkaas en enkele plukjes peterselie.Tip: je kan de kruidenkaas ook onder de soep mixen.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit