Parmentier met appel en honingpens

Parmentier met appel en honingpens

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af en stamp tot puree. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter.

  2. Schil de appelen, snij in partjes en verwijder de klokhuizen. Kook ze tot moes in een bodempje water met een klontje boter. Breng op smaak met kaneel.

  3. Verwijder het vel van de witte pensen met honing en snij ze in plakjes. Bak ze aan beide zijden in boter.

  4. Schik de plakjes pens in een ovenschaal en bedek met een laag warme appelmoes. Schik daarop een laag warme aardappelpuree.

  5. Strijk de aardappelpuree gelijk met een vork. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele stukjes boter bovenop.

  6. Laat kleuren onder een hete grill en serveer.