Pasta al forno met auberginesaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de look en snij in kwartjes.

  3. Was de aubergine en maak in elke aubergine 3 inkepingen met een aardappelmesje. Duw in elke inkeping een stukje look en enkele blaadjes rozemarijn. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.

  4. Verwijder de steelaanzet en schil van de aubergines na gaartijd. Mix het vruchtvlees fijn met de room.

  5. Pel de sjalot en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en paprika’s. Snipper de chilipepers fijn en snij de paprika’s in reepjes.

  6. Breng gezouten water aan de kook en gaar de rigatoni al dente in het kokende water, zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Verhit wat olijfolie in een grote braadpan.

  8. Roerbak de paprikareepjes, sjalot en chilipeper.

  9. Blus met de auberginepuree en voeg 2 pollepels kookvocht van de rigatoni toe.

  10. Schep de rigatoni met een schuimspaan uit het kookwater, voeg bij de saus en roer goed om. Voeg eventueel extra kookvocht toe voor de gewenste sausdikte. Kruid met zout.

  11. Doe het geheel in een ovenschotel en bedek met schijfjes mozzarella.

  12. Bak 15 min in de voorverwarmde oven van 200°C.