Pasta carbonara met champignons en pancetta

Pasta carbonara met champignons en pancetta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en snipper fijn.

  2. Verwarm wat olijfolie met de look op een zacht vuur.

  3. Voeg de champignons en 100 g pancetta toe en roerbak goudbruin.

  4. Breng gezouten water aan de kook.

  5. Voeg de pasta toe en kook ‘al dente’, volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  6. Roer de eieren los met 100 g gemalen Parmezaanse kaas. Kruid met zwarte peper.

  7. Schep de pasta na gaartijd rechtstreeks uit het kookvocht bij de gegaarde champignons met pancetta en voeg de bieslook toe. Roer goed door en haal van het vuur.

  8. Roer de losgeklopte eieren erdoor en kruid met zwarte peper. Voeg 1 à 2 pollepels kookvocht toe voor een extra smeuïge saus.

  9. Werk af met de overige Parmezaanse kaasen ongebakken pancetta.