Pasta met gevulde kipfilet met pizzaiola

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de ricotta met de pesto tot een smeuïg mengsel. Kruid met peper en zout. Snij de kipfilets open tot je een mooie flap vlees bekomt (snij niet helemaal door). Bestrijk de binnenkant met de ricottavulling. Vouw de kipfilets terug dicht. Leg 3 sneetjes gerookt spek naast elkaar. Schik de gevulde kipfilet erop en rol op zodat de kipfilet als het ware ingepakt is. Steek vast met enkele cocktailprikkers. Leg in de koelkast tot je de kipfilet gaat bakken.

  2. Saus: pel de uien en snipper fijn. Pel de look en plet fijn. Snipper de chilipepers fijn, laat de zaadjes erin zitten. Stoof de fijngesnipperde uien aan in wat olijfolie. Laat ze glazig worden. Voeg de fijngesnipperde chilipepers en geplette knoflook eraan toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de kerstomaatjes toe en meng alles.

  3. Voeg na 5 minuten de tomatenpassata, gevogeltebouillon, kappertjes en oregano toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus gedurende 30 minuten sudderen op een zacht vuur.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gevulde kipfilets op een ovenrooster en laat 20 minuten garen in de oven.

  5. Kook de pasta beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Giet af.

  6. Snij de gebakken kipfilets schuin doormidden. Schik ze op een warm bord. Serveer de pasta erbij en schep een mooie hoeveelheid saus erover.