Pastinaaktartelettes met tijm en spekjes

314f0b8bca39a6647500747d0ca7a0f6283b544dc1826ffda24cf195fffe0e89.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Beboter de tartelettevormpjes en bekleed ze met bladerdeeg met opstaande rand. Rol de deegplakjes iets groter uit dan de vormpjes.

  3. Rits de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Strooi over de deegbodem.

  4. Pel de sjalot en snij in dunne ringen. Schil de pastinaak en snij in dunne plakjes met een dunschiller of mandoline.

  5. Bedek de bodem van de taartjes met de sjalot. Leg de pastinaakplakjes er dakpansgewijs bovenop.

  6. Meng de room met de eieren en breng op smaak met peper en zout.

  7. Giet het roommengsel over de pastinaakplakjes tot ze net niet onder staan. Strooi de spekjes erbovenop.

  8. Bak ± 20 minuten in de oven of tot de vulling stevig en mooi bruin is.

  9. Werk af met tijmblaadjes. Dien onmiddellijk op.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit