Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pavlova

    Ingrediënten: 6.0 eiwitten 220.0 g fijne suiker 140.0 g bloemsuiker 1.0 zakjes vanillesuiker 10.0 g maïzena 1.0 el limoensap

    Meng de 220 g fijne, vanille en bloemsuiker met de maïzena in een mengkom.

  2. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.

  3. Voeg de suikers lepel per lepel toe en laat kloppen tot het eiwit mooi glanst. Klop het limoensap erdoor.

  4. Doe de massa in een spuitzak met een brede gekartelde spuitmond.

  5. Teken op een vel bakpapier een cirkel van Ø 20 cm.

  6. Teken op een 2de vel bakpapier een cirkel van Ø 15 cm.

  7. Verwarm de oven voor op 100°C (boven- en onderwarmte).

  8. Spuit een bodem eiwitschuim op de 2 cirkels. Eindig met een mooi gespoten opstaande rand.

  9. Zet 4 u in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur na 2 u tot 90°C. Laat na baktijd afkoelen in de oven met de ovendeur op een kiertje.

  10. Vulling

    Ingrediënten: 1.2 l Franklin en Carte d’Or ijs naar keuze

    Schep 12 mooie bollen ijs op bakpapier en leg in de diepvries.

  11. Afwerking

    Klop de eidooiers wit met 30 g suiker. Klop de mascarpone en coulis erdoor.

  12. Doe in een spuitzak met een smalle gekartelde spuitmond en laat opstijven in de koelkast.

  13. Verdeel de bollen ijs over de grootste pavlova. Leg de kleinere pavlova erbovenop.

  14. Werk af met rood fruit, de mascarponecrème en munt.

  15. Steek de vuurwerkstokjes erop en ontvlam net voor het opdienen.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit