Penne all’ortolana (Penne met groenten uit de moestuin)

84efc30bfd49d8b1737b07909a3cc867df6a48177ab2cd341c1f0a760929dd10.jpg

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aubergine in halve schijfjes. Bestrooi rijkelijk met zout.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode puntpaprika’s en snij in reepjes.

  3. Snij de courgette in fijne schijfjes.

  4. Pel de ui en look. Snij de ui in halve ringen en snipper de look fijn.

  5. Spoel het zout van de aubergine en leg op een handdoek. Duw het meeste vocht eruit.

  6. Verhit wat olijfolie in een pan. Verwarm de ui en look.

  7. Bak de courgette en puntpaprika’s.

  8. Roer de aubergine en 4 blaadjes basilicum erdoor.

  9. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 20 min sudderen onder deksel.

  10. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Snipper de overige basilicum fijn.

  11. Breng gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente.

  12. Voeg 1 pollepel kookvocht toe aan de groentesaus en roer de Parmezaanse kaas en basilicum erdoor.

  13. Schep de pasta rechtstreeks uit het pastawater bij de saus en roer goed door. Laat de pasta sudderen in de saus tot deze goed is.

  14. Werk af met verkruimelde geitenkaas en zwarte peper.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit

Smakelijk

........................................................

Magazines

........................................................

Over Spar

........................................................