Penne met asperges ‘alla carbonara’

Penne met asperges ‘alla carbonara’

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de witte asperges en verwijder het houterige uiteinde. Snij ze in schuine stukken van 3 à 4 cm. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.

  2. Snij de aspergetips in twee en blancheer ze kort.

  3. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken.

  4. Klop de eidooiers los met een scheutje kookwater en roer er ¾ van de geraspte parmezaan door.

  5. Smelt de boter in een pan. Voeg de witte aspergestukken toe als de boter begint te bruisen. Schep de warme pasta en de helft groene aspergestukken erdoor en laat warmen.

  6. Roer het eimengsel door de pasta en kruid met vers gemalen peper en zeezout. Blijf roeren op een laag vuur tot de saus aan de pasta kleeft.

  7. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor. Verdeel over voorverwarmde borden.

  8. Werk af met de rest van de groene asperges en de parmezaan.