Pepersteak met tuinkerspuree en gegrilde kropsla

Pepersteak met tuinkerspuree en gegrilde kropsla

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak een gewone aardappelpuree. Hou apart.

  2. Spoel de kropsla in zijn geheel in koud water. Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook. Verwijder de lelijke bladeren van de sla en snij de sla in 4 gelijke delen doormidden. Zorg ervoor dat de harde kern van de stam er nog aan vast hangt. De slabladeren mogen niet loskomen. Blancheer de 8 delen kropsla in het kokend water gedurende 1 minuut. Haal uit het water en laat afkoelen op ijswater. Laat vervolgens deze minikropsla uitlekken op een handdoek. Rol de kropjes op tot een mooi pakje, druk wat aan.

  3. Snij de tuinkers af, spoel en zwier droog. Meng 3 bakjes tuinkers onder de warme puree.

  4. Bak de rundsteaks met peper in hete boter tot de gewenste gaarheid.

  5. Gril de pakjes kropsla op een hete grilpan aan beide zijden tot ze mooi warm zijn. Kruid met peper en zout.

  6. Serveer een mooie toef puree op het bord. Schik de pepersteak en de gegrilde kropsla erbij. Versier de puree met wat tuinkersplukjes. Geef de braadjus in een apart kommetje erbij.