Gegrilde biefstuk met gekonfijte aardappelen, auberginepuree en tomatenmayonaise

Gegrilde biefstuk met gekonfijte aardappelen, auberginepuree en tomatenmayonaise

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Gekonfijte aardappelen: schil de aardappelen en snij in Maak van elke aardappel een kubus. Laat het ganzenvet smelten in een kookpot. Voeg de aardappelen toe als het vet gesmolten is. Laat de aardappelen gedurende 30 à 40 min konfijten op een heel zacht vuur. Check tijdig of de aardappelen gaar zijn. Schep de aardappelen uit het vet en laat uitlekken. Hou apart.

 2. Warm de oven voor op 200°C.

 3. Auberginepuree: pel 4 teentjes look. Snij 4 inkervingen in de aubergine en steek de lookteentjes erin. Wikkel de aubergine in aluminiumfolie. Leg de aubergine in de voorverwarmde oven en laat gedurende 40 min garen. Haal uit de oven en laat afkoelen.

 4. Tomatenmayonaise: laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken. Mix en meng met de mayonaise. Doe de mayonaise in een spuitbusje.

 5. Vinaigrette: hak de zwarte olijven fijn. Meng alle ingrediënten (2 el Boni Selection Griekse olijfolie, 1 el Boni Selection zwarte olijven, 2 ansjovis, 1 kl balsamicoazijn, 1 el Spar gehakte peterselie en 1 teentje look) voor de vinaigrette. Hou apart.

 6. Snij de afgekoelde aubergines doormidden en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Mix tot een gladde massa. Warm even op.

 7. Kruid de côte à l’os met peper en bestrijk het vlees met olijfolie. Bak op de hete grill tot de gewenste garing. Laat het vlees minstens 5 min rusten op een lauwe plek alvorens het aan te snijden.

 8. Bak de aardappelen in een pan met een beetje ganzenvet.

 9. Snij het vlees in plakken en schik op het bord. Verdeel de vinaigrette over het vlees.

 10. Schep op elk bord een quenelle van auberginepuree.

 11. Schik de aardappelen op het bord. Breng op elke aardappel een toefje tomatenmayonaise aan.