Perenstrudel met noten, rozijnen en perenchips

Perenstrudel met noten, rozijnen en perenchips

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Perenchips: verwarm de oven voor op 90°C. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Kies hoe je de peer doormidden snijdt: in de lengte of de breedte. De vorm van jouw chips zal hierdoor verschillen. Gebruik een mandoline voor flinterdunne schijfjes.

  2. Meng het kaneelpoeder en de suiker onder elkaar op een bord. Dip beide kanten van de peerschijfjes in het kaneelsuikermengsel.

  3. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de schijfjes peer erop.

  4. Bak de schijfjes 1 uur in de oven en draai ze dan om, om ze vervolgens nog 1 uur te bakken.

  5. Haal ze uit de oven en leg ze allemaal apart te drogen. Zo worden ze knapperig.

  6. Perenstrudel: meng de amandelen, hazelnoten, rozijnen en pecannoten op een snijplank en snij zeer fijn.

  7. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij in kleine stukjes.

  8. Verhit 3 eetlepels honing in een sauspan en bak hierin de peer aan voor 2 à 3 minuutjes. Voeg de gehakte noten en het kaneelpoeder aan de peer toe en meng alles onder elkaar. Laat een 2-tal minuutjes meebakken in de pan.

  9. Giet het noten-peermengsel in een kommetje of diep bord en laat afkoelen.

  10. Neem een vel filodeeg en bestrijk met een kwastje met de gesmolten boter. Leg hierop nog een filodeeg en bestrijk dit ook met boter.

  11. Neem wat noten-peermengsel en leg dit in een lijn langs de rand van het deeg. Neem dan de rand vast waar de vulling ligt en rol het deeg zo stevig mogelijk rond de vulling. Rol zo door tot je een staaf krijgt. Bestrijk de staven nu ook nog eens met gesmolten boter. Herhaal dit met de andere vellen filodeeg.

  12. Leg ze op wat bakpapier op een bakplaat en bak de staven ± 15 minuten op 200°C.

  13. Verhit de overige 2 eetlepels honing in de sauspan en strijk de staven, wanneer ze gebakken zijn, in met de warme honing.

  14. Bestrooi de staven met het amandelschaafsel en werk af met poedersuiker.

  15. Serveer met vanille-ijs en perenchips.