Plaatcake met nectarines

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de nectarines in 8 gelijke partjes.

  2. 1a4d6541e747516e6b40a2a448d4cfeb7948ecb44ea6bc897166e3eb1b892118.jpg

    Meng met een scheut amaretto en de lichtbruine cassonadesuiker en laat wat marineren.

  3. 69779ab810d7fccdae36216dc126066c03d053c5b2de676f9f1d147feb164b30.jpg

    Meng de malse boter met de witte suiker tot pommade (= zachte pasta).

  4. d581e268b0a46ef3d05636f57a3b9919af5e368e5657fc8027396b92000d425b.jpg

    Voeg de eieren toe en klop goed los.

  5. Giet de yoghurt erbij.

  6. Meng de bloem met het bakpoeder en een snuifje zout.

  7. Meng de droge en vochtige ingrediënten door elkaar tot een glad deeg.

  8. aa807e4a989ee78fb3f76d9608fba0d2072171ac06c27400dc37922d14c1d110.jpg

    Doe de zeste van de sinaasappel erbij en meng.

  9. 017f1430486119bc84000b82d86cd4fbbf61d2c4290c15e6e9b24c39b4ef617d.jpg

    Bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm.

  10. Verwarm de oven voor op 170°C.

  11. bbe4891d4edd114dfffa829648b84b1d7d86264551c6332b5e12555b6d68f82c.jpg

    Verdeel de nectarines over de cake.

  12. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 50 min.

  13. Haal uit de oven.

  14. Meng het sap van de sinaasappel met het marinadevocht van de nectarines en wat bloemsuiker tot een mooi glazuur.

  15. Besprenkel de cake hiermee.

  16. Snij in stukken en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit