Vis , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pistousaus
Pel de look en sjalot. Pers de look fijn en snipper de sjalot fijn.
-
Emondeer de tomaten: verwijder het kroontje. Dompel 10 sec onder in kokend water en verfris onmiddellijk met ijskoud water. Verwijder de pel en pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snipper de basilicum fijn en roer onder de tomatenblokjes met de sjalot, geperste look, olijfolie en witte balsamicoazijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de olijfolie tot net onder het kookpunt en giet over de tomatenblokjes. Roer om en laat trekken tot gebruik.
-
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
-
Verwijder het venkelgroen van de venkel, maar bewaar het venkelkruid. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snij de venkel in blokjes van 1 x 1 cm.
-
Verhit boter in een pan en voeg de venkelblokjes toe. Laat gaar bakken op een zacht vuur.
-
Snipper de bieslook en het venkelkruid fijn.
-
Giet de aardappelen na kooktijd af, voeg de melk en 50 g boter toe en stamp fijn. Roer de gegaarde venkel (hou wat apart voor de afwerking), de bieslook en het venkelkruid eronder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Wentel de pladijsfilets door de bloem. Bak in boter, 1 min aan elke zijde. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel wat pistousaus over de vis en serveer met de venkelpuree. Werk af met de overige gegaarde venkel en enkele kappertjes.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven