Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder de korst van de kaas en rasp fijn. Snij de boter in blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij wat kleiner. Pel de look.
-
Breng de aardappelen aan de kook in ruim water met de looktenen, het takje tijm, het laurierblad en 1 kl zout.
-
Laat 20 min koken en giet af. Verwijder de tijm, het laurierblad en de tenen look. Laat de aardappelen drogen op het vuur tot al het vocht verdwenen is.
-
Maak met een passe-vite puree van de aardappelen of duw met de bolle kant van een pollepel door een vergiet.
-
Warm de room op een zacht vuur op.
-
Zet de puree op een matig vuur en roer de boter erdoor tot het volledig gesmolten is.
-
Roer de warme room onder de puree.
-
Meng de kaas per handvol onder de puree tot deze volledig weggesmolten is en de puree mooi smeuïg en draderig wordt. Kruid met zout.
-
Warm de oven voor op 200°C.
-
Smeer de sneden zuurdesembrood aan beide kanten in met olijfolie.
-
Laat krokant bakken in de voorverwarmde oven.
-
Beleg met pommes aligot. Kruid met zwarte peper.
-
Haal uit de oven en werk af met chiffonade van coppa en gesnipperde bieslook.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven