Portugese steak met pickles van groenten, prosciutto en spiegelei

281d4e2c98b19d160a3cd35fa615f22427780c9e552335588b15665988064005.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk, Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij hele kleine roosjes van de bloemkool. Schil de wortelen en snij de wortelen en augurken in fijne blokjes. Meng de blokjes wortel en bloemkoolroosjes.

  2. Breng 240 ml witte wijnazijn met de suiker aan de kook.

  3. Overgiet de bloemkool en wortel met het zuurmengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet af en roer de augurk eronder.

  4. Plet de look met de platte kant van een groot mes en pel.

  5. Verwarm 80 ml olijfolie in een bakpan met de tenen look en blaadjes laurier. Bak de prosciutto aan beide zijden krokant. Haal de look en prosciutto uit de pan.

  6. Bak de dunne lende in dezelfde vetstof kort en krokant aan beide zijden.

  7. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  8. Blus de pan met de rode wijn. Breng aan de kook en roer de mosterd erdoor. Voeg de overige witte wijnazijn toe en laat wat inkoken tot een dikkere jus. Meng de boter erdoor met een klopper.

  9. Bak 4 spiegeleieren in een antikleefpan in wat olijfolie.

  10. Leg de gebakken prosciutto op de dunne lende. Leg het spiegelei erop en werk af met de picklesgroentjes.

  11. Serveer met gefrituurde aardappelschijfjes en de saus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit