Quiche met kropsla en gehakt
                    
                    
                Eieren , Gluten en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Verwarm de oven voor op 180°C.
 - 
                    
                    
Snij de lente-ui in schuine stukken van 2 cm. Was en droog de kropsla. Snij in reepjes.
 - 
                    
                    
Stoof de kropsla in boter. Kruid met versgemalen peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.
 - 
                    
                    
Bak het gehakt rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
 - 
                    
                    
Klop de eieren los met de room en kruid met peper, zout, kerriepoeder en kurkuma.
 - 
                    
                    
Bekleed een taartbodem met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bedek met bakpapier en bakparels. Bak gedurende 10 minuten blind.
 - 
                    
                    
Bestrooi de taartbodem met panko.
 - 
                    
                    
Schep het gehakt en de lente-ui door de uitgelekte sla. Kruid bij indien nodig. Verdeel over de taartbodem.
 - 
                    
                    
Overgiet met het eimengsel. Bak goudbruin en gaar in 45 minuten.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders