Quiche met spruitjes en gehakt

c5601f4b0109b7a4f119a271bbe7ea1827abf76481ac41884cb09500bde42709.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het kontje van de spruitjes en verwijder indien nodig de buitenste blaadjes.

  2. Was de spruitjes en snij in dunne reepjes.

  3. Pel de sjalot en snipper fijn.

  4. Bak het gehakt en de sjalot goudbruin in de pan in 2 el olijfolie.

  5. Voeg de fijngesneden spruiten bij het gehakt en bak nog een paar min mee. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Voeg de melk en de rouxkorrels bij het gehakt en de spruitjes. Laat de saus even indikken.

  7. Verwarm de oven voor op 190°C.

  8. Meng de kaas onder de vulling en laat afkoelen.

  9. Klop de eieren los en meng onder de afgekoelde vulling.

  10. Leg het bladerdeeg met onderaan bakpapier in de taartvorm. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.

  11. Verdeel de vulling over het bladerdeeg.

  12. Bak de quiche in de voorverwarmde oven goudbruin, ± 30 à 40 min.

  13. Haal de quiche uit de oven en laat een paar min afkoelen voor het snijden.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit