Quiche met zalm, prei en ricotta

55580ee5c446303ee429cafa5b818fd76a44bab271c4b775948fff5c1435c8f2.jpg

Allergenen

Eieren, Vis, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak blind.

  3. Was de prei en snij het witte deel in fijne ringen.

  4. Smelt boter in een pot en stoof de preiringen zacht zonder te kleuren. Kruid met peper en zout.

  5. Klop de eieren los met ricotta en room. Kruid met zwarte peper, zeezout en cayennepeper.

  6. Snij de dille fijn.

  7. Snij de zalm in fijne plakjes.

  8. Verdeel de prei over de taartbodem en strooi de helft van de dille erover.

  9. Schik de plakjes zalm erop en verdeel de citroenzeste erover. Kruid met peper en zout.

  10. Giet het ricottamengsel erover.

  11. Strijk de bovenkant glad met een spatel en bestrooi met de rest van de dille.

  12. Bak goudbruin en gaar in 40 min.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit