Ragout van paddenstoelen onder een dakje

1df1e6fb9d05210693ca4cdeaa1904dc560ace3443ecd1274a00e4d18fe01049.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk, noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en hak grof. Pel de look en snij in plakjes.

  2. Borstel de paddenstoelen schoon. Snij de kastanjechampignons in kwartjes en shiitakes in plakjes.

  3. Doe 2 el olijfolie en een klont boter in een grote sauteerpan en zet op een halfhoog vuur.

  4. Roerbak de sjalotten en look.

  5. Kneus de kaneelstokjes en voeg samen met de takjes tijm bij de sjalotten.

  6. Zet, als de sjalotten zacht zijn, het vuur hoger. Bak de shiitake en kastanjechampignons. Bestrooi met espelettepeper en zout. Voeg de champignonmix toe.

  7. Overgiet met pastis, laat de alcohol verdampen en blus met de fond.

  8. Laat tot 2⁄3 inkoken. Verwijder de kaneelstokjes en takjes tijm.

  9. Voeg de room toe en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  10. Verwarm de oven voor op 180°C.

  11. Hak de verse kruiden fijn (van munt, dragon en peterselie enkel de blaadjes) en schep ze samen met de citroenzeste door de ragout.

  12. Verdeel over vuurvaste potjes.

  13. Steek cirkels uit het deeg die net iets groter zijn dan de potjes en dek de potjes af.

  14. Klop het ei los en bestrijk de deegdekseltjes ermee.

  15. Maak enkele sneetjes in het deeg zodat het teveel aan vocht kan ontsnappen.

  16. Bak goudbruin en gaar in 20 min.

  17. Haal uit de oven en serveer warm.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit