Rauwe groentebar met cocktaildipsaus

Rauwe groentebar met cocktaildipsaus

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dipsaus: meng 4 el Griekse yoghurt, curry, zure room, 1 el ketchup en 1 kl honing. Kruid met peper en zout. Vermeerder voor de gewenste hoeveelheid.

  2. Snij de komkommers in smalle repen en in stukjes van ± 8 cm. Schil en rasp de wortel. Maak de bleekselder schoon. Verwijder het groen en de zeer dunne stengels. Snij van de voet van de struik een dikke plak af. Snij de stengels daarna in lange repen en snij de repen vervolgens ook in stukjes van 8 cm.

  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij het grootste deel van de stronkjes weg. Spoel de paprika’s, halveer, verwijder de zaadlijsten en snij in smalle reepjes. Haal de witlofblaadjes uit elkaar en rangschik ze in een waaier.

  4. Vul de glaasjes met de verschillende groenten en serveer met de dipsaus.

  5. Tip: de groentebar kan je eventueel nog uitbreiden met kleine champignons, augurkjes, uitjes en olijven.