Rauwe groentjes met waterkersmayonaise PT30M 8 porties 1 groene paprika 1 koffielepel Spar mosterd 1 gele paprika 2 Spar eidooiers 75 g waterkers 1 el citroensap 200 ml Spar arachideolie 100 ml Spar olijfolie 100 g geblancheerde sluimererwtjes 6 jonge worteltjes 1 rode paprika 1 teentje geperste look 1 el wittewijnazijn 1 komkommer 1 bussel radijsjes 1 doosje kerstomaatjes

Rauwe groentjes met waterkersmayonaise

e323c7e8fe02ae579ef30869ef064a674c4a6447c44ba1bf39c290c6d4fa827b.jpg

Allergenen

Eieren , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en snij in staafjes. Schil de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadjes met behulp van een koffielepel en snij in staafjes.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.

  3. Was de radijsjes en kerstomaatjes.

  4. Waterkersmayonaise: meng het citroensap met de azijn en meng de olijfolie met de arachideolie.

  5. Doe de eidooiers samen met de mosterd in de keukenrobot, voeg een mespunt zout toe en mix. Voeg de olie beetje bij beetje toe. Voeg, als het mengsel te dik wordt, ½ koffielepel citroenazijnmengsel toe. Doe verder tot alle olie en azijn opgebruikt zijn en de mayonaise de juiste consistentie heeft.

  6. Mix er de look en waterkers door en breng op smaak met peper en zout.

  7. Schik de groenten op een schotel en serveer met de waterkersdip.