Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Giet de rijst samen met 4 dl melk in een pan. Snij de vanillestok in de lengte open en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Voeg samen met de stok bij de melk en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat garen onder regelmatig roeren tot de rijst gaar is en alle melk heeft opgenomen.

  2. Haal de vanillestok uit de pan. Schep de suiker door de rijst.

  3. Roer het vanillepoeder los in de rest van de melk, roer er het ei door en voeg bij de rijst. Zet op het vuur tot de vanillepap gaat binden en laat iets afkoelen.

  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C.

  5. Snij het bladerdeeg in 4 en bekleed de vormpjes met het deeg. Vul ze tot de rand met rijstpap.

  6. Zet de taartjes in de oven en bak goudbruin in 25 minuten.

  7. Haal de taartjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.