Vloeibare karameltaartjes
Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Dulce de leche: zet het blikje gesuikerde melk in een pan onder water. Breng aan de kook. Laat op een laag vuur rustig verder koken onder deksel gedurende 3 u. Haal uit het water en laat afkoelen. 
- 
                    
                    Vulling: meng 75 g dulce de leche met 15 g zachte boter. Verdeel in 4 hoopjes op bakpapier of in een ijsblokjesvorm. Zet minstens 1 u in de diepvries. 
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 180°C. 
- 
                    
                    Beslag: meng de bloem met het bakpoeder en zout. 
- 
                    
                    Klop 90 g boter met de suiker romig in de keukenrobot op middelhoge stand. Voeg 75 g dulce de leche toe en klop kort tot een homogeen beslag. Voeg de eieren er 1 na 1 bij. 
- 
                    
                    Zet de stand lager en voeg het droge mengsel toe. Laat rustig kloppen tot een homogeen beslag. 
- 
                      Boter de ramequins in en strooi er suiker over. Draai de suiker rond en giet het teveel in de volgende ramequin. 
- 
                      Vul de ramequins met het beslag. 
- 
                      Steek er een bevroren karamelblokje in en druk iets naar beneden, tot net onder het beslag. 
- 
                    
                    Bak goudbruin en gaar in 25 min in de voorverwarmde oven. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                