Vloeibare karameltaartjes

4Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 1 blik gecondenseerde, gesuikerde melk
  • 150 g dulce de leche
  • 105 g Spar ongezouten roomboter
  • 90 g Boni Selection patisseriebloem
  • 1 kl zout
  • 1 kl bakpoeder
  • 65 g fijne suiker
  • 2 Spar Large eieren
  • 1 buisje vanille-extract
Recept
  1. Dulce de leche: zet het blikje gesuikerde melk in een pan onder water. Breng aan de kook. Laat op een laag vuur rustig verder koken onder deksel gedurende 3 u. Haal uit het water en laat afkoelen.
  2. Vulling: meng 75 g dulce de leche met 15 g zachte boter. Verdeel in 4 hoopjes op bakpapier of in een ijsblokjesvorm. Zet minstens 1 u in de diepvries.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Beslag: meng de bloem met het bakpoeder en zout.
  5. Klop 90 g boter met de suiker romig in de keukenrobot op middelhoge stand. Voeg 75 g dulce de leche toe en klop kort tot een homogeen beslag. Voeg de eieren er 1 na 1 bij.
  6. Zet de stand lager en voeg het droge mengsel toe. Laat rustig kloppen tot een homogeen beslag.
  7. Boter de ramequins in en strooi er suiker over. Draai de suiker rond en giet het teveel in de volgende ramequin.
  8. Vul de ramequins met het beslag. Steek er een bevroren karamelblokje in en druk iets naar beneden, tot net onder het beslag.
  9. Bak goudbruin en gaar in 25 min in de voorverwarmde oven.
< naar recepten