Vloeibare karameltaartjes
Ingrediënten
- 1 blik gecondenseerde, gesuikerde melk
- 105 g Spar ongezouten boter
- 90 g Boni patisseriebloem
- 1 kl zout
- 1 kl bakpoeder
- 65 g fijne suiker
- 2 Spar Large eieren
- 1 buisje vanille-extract
Recept
- Dulce de leche: zet het blikje gesuikerde melk in een pan onder water. Breng aan de kook. Laat op een laag vuur rustig verder koken onder deksel gedurende 3 u. Haal uit het water en laat afkoelen.
- Vulling: meng 75 g dulce de leche met 15 g zachte boter. Verdeel in 4 hoopjes op bakpapier of in een ijsblokjesvorm. Zet minstens 1 u in de diepvries.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Beslag: meng de bloem met het bakpoeder en zout.
- Klop 90 g boter met de suiker romig in de keukenrobot op middelhoge stand. Voeg 75 g dulce de leche toe en klop kort tot een homogeen beslag. Voeg de eieren er 1 na 1 bij.
- Zet de stand lager en voeg het droge mengsel toe. Laat rustig kloppen tot een homogeen beslag.
- Boter de ramequins in en strooi er suiker over. Draai de suiker rond en giet het teveel in de volgende ramequin.
- Vul de ramequins met het beslag.
- Steek er een bevroren karamelblokje in en druk iets naar beneden, tot net onder het beslag.
- Bak goudbruin en gaar in 25 min in de voorverwarmde oven.
Delen