Risi e bisi met asperges

Risi e bisi met asperges

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Pel de teentjes look en druk plat met de zijkant van een chefmes.

  2. Laat de diepvrieserwtjes ontdooien.

  3. Snij het witte gedeelte van de prei fijn. Snij de asperges in 3 stukken.

  4. Breng de groentebouillon aan de kook en blancheer de asperges hierin 2 min. Schep uit het vocht en hou apart.

  5. Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem. Stoof de ui en preisnippers hierin zacht.

  6. Voeg de geplette teentjes look toe. Schep de rijst erdoor en bak zachtjes mee tot de korrels glanzen en glazig zijn. Overgiet met de wijn en laat uitdampen.

  7. Voeg vervolgens steeds een pollepel warme bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voor je een nieuwe lepel toevoegt. Roer regelmatig met een houten lepel.

  8. Roer, als ½ van de bouillon opgebruikt is, de ontdooide erwtjes door de rijst en ga verder met bouillon toevoegen tot de rijst ‘al dente’ is (normaal is dat na ± 15 à 18 min).

  9. Haal de pot van het vuur.

  10. Snipper de bieslook en peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas tot je 3 el bekomt. Schep de kruiden, stukjes asperge en geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper, zout en boter.

  11. Voeg naar smaak nog wat extra bouillon toe voor een meer vloeibare risotto.