Pasta e ceci (Pasta met kikkererwten) PT1H30M 4 porties 300 g Boni gedroogde kikkererwten 100 g Spar pancetta 1 ui 1 teentje knoflook 2 wortelen 1 stengel witte selder 1 mespunt chilipoeder 2 takjes rozemarijn 2 takjes salie 1 blad laurier 400 g gepelde tomaten 250 g farfalle piccolini pecorino Boni olijfolie

Pasta e ceci (Pasta met kikkererwten)

07710c3a467e9e224b2f75516dead7dcb5f999f0db2cc2dce341d93fb9b82fb3.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en ui en snipper fijn.

  2. Schil de wortels. Snij de wortels en selder in blokjes.

  3. Snij de pancetta in repen.

  4. Verwarm de olijfolie met de pancetta in een stoofpot.

  5. Bak de ui, de wortel, de selder, de look en het chilipoeder.

  6. Roer de rozemarijn, salie, laurier en gepelde tomaten erdoor. Laat 5 min sudderen. Maak de tomaten wat kleiner met een vork.

  7. Voeg de kikkererwten (24 u geweekt in 1,2 l licht gezouten water) met het weekwater toe. Laat 1 u koken onder deksel.

  8. Verwijder de rozemarijn, salie en laurier.

  9. Schep ± ½ van de kikkererwten met wat vocht uit de kookpot en mix fijn. Voeg weer toe aan de stoofpot. Kruid met zout.

  10. Voeg de pasta en 250 ml water toe en laat garen tot de pasta al dente is.

  11. Serveer en werk af met wat olijfolie en gemalen pecorino.