Roze pompelmoessalade met radicchio en dadels

Roze pompelmoessalade met radicchio en dadels

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de boven- en onderkant van de pompelmoes af. Snij met een scherp mes de schil tot op het vruchtvlees weg (= peler à vif). Hou de schillen bij en snij het vruchtvlees in plakken.

  2. Verwijder de pitten uit de dadels en snij ze in stukjes.

  3. Snij de radicchio doormidden en verwijder de harde kern. Snij de blaadjes in fijne reepjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de pistachenoten.

  4. Druk het sap uit de pompelmoesschillen in een kom tot je 1 eetlepel sap hebt. Knijp, indien niet voldoende, een plakje pompelmoes tot sap. Voeg de sjalot erbij, kruid met zout en voeg 3 eetlepels olie toe.

  5. Schep de fijngesneden radicchio erdoor.

  6. Verdeel de plakjes pompelmoes over borden. Kruid ze met zeezout en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrooi met de dadelsnippers.

  7. Schik de radicchio op een hoopje. Kruid met versgemalen zwarte peper en werk af met pistachenoten.