Rucolasalade met champignons, kikkererwten, geroosterde paprika, tarwekorrels en runderreepjes

Rucolasalade met champignons, kikkererwten, geroosterde paprika, tarwekorrels en runderreepjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de paprika’s in hun geheel op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet 45 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal uit de oven, koel even af in een gesloten plasticzak en haal het vel eraf. Snij de paprika’s open en verwijder de zaadjes. Snij in reepjes, hou opzij.

  2. Kook de tarwe zoals aangegeven op de verpakking, laat uitlekken en hou warm.

  3. Snij de champignons in 4 en bak ze aan in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Snij het rundvlees in reepjes.

  5. Marinade: meng de sojasaus, chilisaus, sesamolie en citroensap door elkaar. Hak de koriander fijn en meng dit door het rundvlees. Laat het vlees ± 15 min marineren.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Laat de kikkererwten uitlekken en verspreid ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi de kikkererwten met peper, zout, curry of kurkuma en olijfolie; meng door elkaar. Bak de kikkererwten in 15 min knapperig in de oven. Haal uit de oven en laat ze even afkoelen. Meng vervolgens 5 el kikkererwten met de rest van de ingrediënten.

  8. Hak de verse kruiden fijn en meng ze met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet de dressing over de rucola-kikkererwtensalade.

  9. Tip: Met de rest van de kikkererwten maak je hummus. Super voor op je boterham!