Rucolasalade met champignons, kikkererwten, geroosterde paprika, tarwekorrels en runderreepjes

Gluten , noten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Leg de paprika’s in hun geheel op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet 45 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal uit de oven, koel even af in een gesloten plasticzak en haal het vel eraf. Snij de paprika’s open en verwijder de zaadjes. Snij in reepjes, hou opzij.
-
Kook de tarwe zoals aangegeven op de verpakking, laat uitlekken en hou warm.
-
Snij de champignons in 4 en bak ze aan in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Snij het rundvlees in reepjes.
-
Marinade: meng de sojasaus, chilisaus, sesamolie en citroensap door elkaar. Hak de koriander fijn en meng dit door het rundvlees. Laat het vlees ± 15 min marineren.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Laat de kikkererwten uitlekken en verspreid ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi de kikkererwten met peper, zout, curry of kurkuma en olijfolie; meng door elkaar. Bak de kikkererwten in 15 min knapperig in de oven. Haal uit de oven en laat ze even afkoelen. Meng vervolgens 5 el kikkererwten met de rest van de ingrediënten.
-
Hak de verse kruiden fijn en meng ze met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet de dressing over de rucola-kikkererwtensalade.
-
Tip: Met de rest van de kikkererwten maak je hummus. Super voor op je boterham!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven