Salade van nectarine, feta, granaatappel en bulgur met lamskroon

53c972324e9b5beba4f2158802eff8dd2cdfc3b796ae1288eb079a3815b8ed3b.jpg

Allergenen

Gluten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de tahin, honing, olie en het sap van 1 citroen. Kruid met peper en zout.

  2. Kuis de lamskronen op en snij de beentjes van elkaar (of vraag dit aan de beenhouwer). Marineer de lamskronen in de tahinmarinade.

  3. Kook de bulgur 10 min gaar in water met bouillon op een zacht vuurtje onder deksel. Giet na 10 min de overtollige bouillon af en meng een klontje boter onder de bulgur. Zet apart.

  4. Pel de ui en teen look en snipper alles fijn. Snij de nectarines in 2, verwijder de pit en snij in kleine stukken.

  5. Stoof de ui en look aan in hete olie, voeg na enkele min de nectarines toe en meng de bulgur eronder.

  6. Werk de bulgur af met verkruimelde fetakaas, granaatappelpitjes en fijngesnipperde munt. Kruid met peper en zout.

  7. Verwijder het meeste van de marinade van de lamskroontjes en bak ze kort en krachtig in hete olie. Haal uit de pan en verdeel de marinade terug over het vlees alvorens te serveren met de bulgursalade.